4. Mezun İlişkileri Çalıştayı

4. Mezun İlişkileri Çalıştayı, 23 Haziran 2023 tarihinde U2C- Career to University paydaşlığıyla İstanbul Kültür Üniversitesi ev sahipliğinde "Genç İstihdamı, Güçlü Mezun İlişkileri ve Sürdürülebilir Aidiyet" temasıyla gerçekleştirildi. Çalıştaya, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi gibi devlet üniversiteleri ve Yaşar Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi gibi birçok özel üniversitenin Kariyer Merkezleri veya Mezun İlişkileri Birimlerinde görev yapan uzmanlar katılım sağladı.

Çalıştayda, mezun istihdamında yaşanan sorunlar, mezun ilişkilerinin genç istihdama faydaları, mezun ağı geliştirmede çevrimiçi medyanın önemi, mezunların üniversitelerine aidiyet duymalarının nasıl sağlanacağı, mezunlarla iletişimde inovatif ve etkili yaklaşımlar ve beyin göçünün önlenmesi için mezun ilişkilerinin nasıl kullanılacağı konuları üzerine fikir paylaşımları yapıldı. Sektörün beklentileri ile üniversitede verilen eğitimin örtüşmemesi, staj süreçlerinin öğrenciler tarafından ciddiye alınmaması ve beraberinde deneyim eksikliği yaşanması, öğrencilerin cv hazırlama ve iş arama sürecinde gerekli özeni göstermemesi mezun istihdamında yaşanan belli başlı sorunlar olarak belirlendi. Mezunların üniversitelerine aidiyet duymalarını sağlayacak eğitim, faaliyet ve yaşayan kampüs imkanlarının arttırılması, çeşitli çevrimiçi medya araçlarının sektör bazlı etkili kullanımı, mobil mezun uygulamalarının geliştirilmesi gibi çözüm önerileri paylaşıldı.

03 Temmuz 2023