Ulusal Staj Programı (Staj Seferbirliği) Kapsamındaki Stajlar Hakkında Önemli Hususlar

 STAJ SEFERBİRLİĞİ KAPSAMINDA YAPILACAK STAJLAR HAKKINDA 

ÖNEMLİ HUSUSLAR

 

1- Kamu kurumlarında zorunlu ya da gönüllü stajını yapmak isteyen öğrencilerin, Staj Seferbirliği kapsamında açılan başvuru sürecinde, Kariyer Kapısı sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir

 

2-Staj Seferbirliği kapsamında yapılacak stajlar için, uygulamada olan üniversite staj yönergesi  kuralları geçerlidir. Stajla ilgili gerekli belgeleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sayfasında Staj İşlemleri sekmesinde bulabilirsiniz. (http://oidb.btu.edu.tr/index.php?sid=6879)

 

3- Kariyer Kapısı üzerinden staj başvurusu  yapıp, staj için işverenden onay almış olmak, stajın üniversiteniz tarafından kabul edileceği anlamına gelmemektedir. Stajın kabul edilmesi için, sistem üzerinden aldığınız staj teklifini Bölüm Staj Komisyonlarının onaylaması gerekmektedir. 

 

4- Kariyer Kapısı sistemi üzerinden başvurmayan öğrencilerin, kamu kurumlarıyla anlaşmış olsalar dahi, staj başvuruları kabul edilmeyecektir. 

 

5- Yukarıda belirtilen husus Belediyeler için geçerli değildir. Bazı Belediyeler Kariyer Kapısı sistemi üzerinden staj teklifi sunmaktadır. Bazı Belediyelerle ise bireysel iletişime geçerek staj görüşmesi yapılabilmektedir. Dolayısıyla, Kariyer Kapısı üzerinden staj başvurusu yapmış ya da yapmamış öğrenciler, Belediyelerle görüşüp, Bölüm Staj Komisyonlarından onay aldıktan sonra stajlarını yapabilirler. 

 

6- Kariyer Kapısı üzerinden staj başvurusu  yapıp, staj için işverenden son onayı alan ve Bölüm Staj Komisyonundan da stajı için onay alan öğrencilerin, ilgili işverenden “Staja Kabul Belgesi” alması ve bu belgeyi üniversitenin sigorta işlemlerinden sorumlu birimine staj başlangıç tarihinden en geç 10 gün önce teslim etmesi gerekmektedir. 'Staja Kabul Belgesi'ni nasıl ulaştıracağınız konusunda Staj Komisyonundaki ilgili kişilerle iletişime geçebilirsiniz.