Ulusal Staj Programı Kapsamındaki Stajyerlerle Tanışma Toplantısı!

Üniversitelerde öğrenim gören gençlerin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından sunulan staj imkânları arasında Bursa Teknik Üniversitesi de (BTÜ) yer alıyor. Bu çerçevede BTÜ, izlenebilir ve yenilikçi bir değerleme yöntemi ile gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artmasını hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda BTÜ’de staj gören öğrencilerle bir araya gelen BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, BTÜ Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Şahin, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ebru Kamacı Karahan ve Öğr. Gör. Ceyda Taşçıoğlu öğrencilerden gelen soru ve görüşleri yanıtladı. BTÜ’nün çeşitli birimlerinde staj görmekte olan öğrenciler ve BTÜ yönetimini bir araya getiren toplantıda akademik, mesleki, sanatsal, sosyal ve sportif staj imkânları masaya yatırıldı. Biyomühendislik Bölümü, İnşaat Mühendisliği Geoteknik Laboratuvarları, BUKAGEM, Bursa TÖMER, Dış İlişkiler Ofisi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Kalite Koordinatörlüğü, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Teknoloji Transfer Ofisi gibi birimlerde staj gören öğrenciler yaz tatili boyunca teorik ve pratik alanlarda eğitim almaya devam edecek.

21 Temmuz 2023