2. Kariyer Merkezleri Çalıştayı BTÜ'de Gerçekleştirildi!
Yazı Fontu

Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUKAGEM) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğiyle “Kariyer Merkezleri Çalıştayı” gerçekleştirildi.

30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde gerçekleşen Çalıştaya, Balıkesir Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Mudanya Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olmak üzere 20'ye yakın üniversitenin Rektör Yardımcıları, Kariyer Merkezi Müdürleri, Kariyer Merkezi Müdür Yardımcıları ve Kariyer uzmanları düzeyinde katılım gerçekleşti.

Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesinde organize edilen çalıştayın ilk günüde, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan BAYHAN ve Kariyer Merkezimizin (BUKAGEM) Müdürü Doç. Dr. Hasan ŞAHİN’in açılış konuşmalarıyla başladı. Oturumlarda Merkezlerdeki Güncel Faaliyetler ve Karşılaşılan Sorunlar, Kariyer Merkezlerinin İşbirliği ve Sürdürülebilir Ortak Çalışma Alanları, Mezunlarla Sürdürülebilir İlişkiler konu başlıkları tartışıldı.

Çalıştayın ikinci günü Uludağ Swissotel çatısı altındaki 1889 BTSO Bursa Business School’da gerçekleşti. Bu oturumda “Girişimcilik ve Sanayi İşbirliği” konusu ele alınarak, Üniversiteler ile Sanayi işbirliklerinin önemi ve üniversitelerin bu kapsamdaki faaliyetleri görüşüldü. Kapanış konuşmaları ve plaket töreni ile sona eren çalıştayın çıktıları tüm katılımcılar tarafından olumlu değerlendirildi.

01 Aralık 2023