İKAF'23 Eskişehir

İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’23), Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, Eskişehir Valiliği ve Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde, 4- 5 Mayıs 2023 tarihlerinde Eskişehir’de gerçekleşti. Bursa Teknik Üniversite’sinin paydaş üniversite olarak destek verdiği etkinlikte, 19 paydaş üniversitenin (Afyon Kocatepe, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri, Bolu Abant İzzet Baysal, Bilecik Şeyh Edebali, Bursa Uludağ, Düzce, Eskişehir Osmangazi, Eskişehir Teknik, Gebze Teknik, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji, Kocaeli, Kütahya Dumlupınar, Kütahya Sağlık Bilimleri, Mudanya, Sakarya, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Yalova ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversiteleri) katkılarıyla sektör temsilcileri ve üniversite öğrencileri bir araya geldi.


Üniversitemiz Kariyer Merkezi (BUKAGEM) yetkilileri tarafından açılan BTÜ Standı öğrencilerden yoğun ilgi görürken, Rektörümüz Prof. Dr. Naci ÇAĞLAR, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Barış Tamer TONGUÇ, Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda TEKELİ ve Bursa Uludağ Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Memet ZENCİRKIRAN BTÜ standını ziyaret ettiler. BUKAGEM Ekibi, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Barış Tamer TONGUÇ ile fuara üniversitemizin Gümüş ve Bronz Sponsorları olarak katılan firmaların stantlarına ziyaretler gerçekleştirerek öğrenci ve mezunlarımız için olası işbirlikleri üzerine değerlendirmelerde bulundular.


Fuarda kamu ve özel sektör olmak üzere 118 kurumun/firmanın açmış olduğu stantlardan bilgi alan yaklaşık 10 bin öğrenci, mülakat simülasyonları, firma tanıtım oturumları, kariyer söyleşileri, özgeçmiş değerleme oturumları, atölye çalışmaları ve örnek olay çalışmaları gibi etkinliklere katılma imkanı buldu.


İKAF’23 kültür ve sanat etkinlikleriyle de katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezinin düzenlemiş olduğu ‘Bizim Yunus’ müzikali izleyenlerden tam not aldı. Fuar kapsamında Sinema Anadolu’da Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bağlılık Aslı’ filmi ve Yönetmen Derviş Zaim’in ‘Flaşbellek’ filminin gösterimi yapıldı. Kocaeli Üniversitesi Çağdaş Dans Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Göbeklitepe: Medeniyetlerin Buluşması, İnsanlığın Doğuşu’ adlı dans gösterisi izleyicilerin beğenisini topladı. İKAF’23 kariyer, kültür, sanat etkinlikleri ve başarılı organizasyonuyla firma temsilcilerinden, öğrencilerden, mezunlardan ve tüm paydaşlardan tam not aldı.