Etkili LinkedIn Kullanımı

Etkili LinkedIn Kullanımı

LinkedIn profesyonel iş hayatınızı, deneyimlerinizi ve yetkinliklerinizi ön plana çıkarabileceğiniz bir kariyer platformudur. Hızla artan kullanıcı sayısı ve İnsan Kaynakları uzmanlarının işe alım süreçlerini aktif olarak LinkedIn üzerinden yürütmesi bu platformun önemini her geçen gün arttırmaktadır. Peki dünya üzerinde milyonlarca kişinin kullandığı LinkedIn’de güçlü bir profil hazırlayarak daha çok dikkat çekmek ve aday aramalarında daha fazla görünür olmak için neler yapabiliriz? LinkedIn kullanımında dikkat etmeniz gerekenler şu şekildedir:

 

1-Doğru Profil Fotoğrafı Seçimi

 LinkedIn profil fotoğrafınızda sizden başka kimse olmamalı. Tatil fotoğrafı, gezi, manzara ve sektörünüzle ilgili olmayan profil fotoğraflarını kullanmaktan kaçınmalısınız. Bu tür fotoğraflar yerine arka planı sade ve net olan fotoğraflar kullanmalısınız.

 

2- Profilinizde Yer Alan Bilgiler CV İle Aynı Olmalı

CV’nizde yer alan her şey LinkedIn profilinizde de yer almalı. Eksik bilgilerle dolu bir LinkedIn profili iş başvurularında olumsuz geri dönüşler almanıza neden olabilir. Beceriler, sertifikalar, yabancı dil, deneyim ve tecrübeleri mutlaka profilinizde yer almalı.

 

3- Sektörle İlgili Gruplara Katılın

Sektördeki son haberler, iş ilanları ve öne çıkan başlıklar gibi daha birçok bilgiye ulaşabileceğiniz guruplara katılmalısınız. LinkedIn gruplarında, sektörünüzle alakalı olan biten her şeyden haberdar olabilirsiniz. Katılabileceğiniz maksimum grup sayısının 100 olmasından dolayı grup seçiminde dikkatli olmalısınız.


4- Bağlantı Kurun

LinkedIn’in önemli özelliklerinden biri olan bağlantı kurma kısmından sektörünüzde çalışanları takip edebilirsiniz. Bağlantı sayınızın fazla olması arama sonuçlarında daha fazla görünmenizi sağlayacaktır. Bu bağlantılar iş başvurularınızda size avantaj sağlayabilir.

 

5- Platformun Diğer Sosyal Medya Ağlarından Farkını Göz Önünde Bulundurun

Sosyal Medya üzerinde yaptığımız paylaşımlar ve kullanım hareketlerimiz aslında kişisel özelliklerimizi ve karakterimizi yansıtan özel içeriklerdir ama LinkedIn üzerinde aynı kullanıcı davranışlarını sergilemek profesyonelliğinizi sarsan bir imaj çizecektir. Platformu tamamen iş hayatınıza uygun olacak şekilde kullanmalı ve özel hayatınıza dair paylaşımlardan kaçınmalısınız.

 

6- Özetinizi Hikayenize Dönüştürün

Özet alanı, size ait olan hikayeniz hakkında bilgi verme ve anlatma şansınızdır. Bu yüzden, sahip olduğunuz iş unvanlarını listelemek için kullanmanız yanlış olabilir. Bunun yerine sahip olduğunuz becerilerin neden önemli olduğunu, neler yaratabileceğinizi ve kişilik özelliklerinizi anlatmaya çalışmalısınız. Özet bilgilerinizi yazarken kullanacağınız dili yabancı dil seçmeniz de profiliniz için önemlidir.


7- Profilinizi Her Daim Güncel Tutun

Profilinizin her daim güncel olması çok önemlidir. İletişim bilgilerinde veya iş deneyimleri tarafında gerçekleşen değişiklikleri profilinizde hızlıca güncellemeli, profilinizi inceleyecek kişilerin en güncel bilgileri göreceğinden emin olmalısınız. Yeni başladığınız pozisyonları da paylaşım yapmanız etkileşiminizi arttıracaktır.