Avrupa Parlamentosu Staj Duyurusu

Ülkemizin Avrupa Birliği Nezdinde Daimi Temsilciliği'nden alınan bir yazıya göre Avrupa Parlamentosu'nda (AP) farklı dönemlerde, çeşitli süreleri kapsayacak şekilde açılan staj ilanlarına ülkemizden de başvuru yapılabilmektedir. AP'deki staj imkanları, Avrupa Birliği  (AB)  adayı olan ülkemizden de öğrenci/mezunlara açıktır.

AP'de Genel Müdürlüklerde  yapılan  "Schuman  stajları"  (Schuman  Traineeships)  ve  "AP  üyelerinin yanında yapılan stajlar" olmak üzere AP'de iki tip ücretli staj formatı bulunmaktadır.   AP'deki  14 Genel Müdürlüğün ihtiyaçları  doğrultusunda  belirlenen  stajyerler Ekim-Şubat ve Mart-Temmuz olmak üzere beşer aylık dönemler halinde stajlarını yapabilmektedir. Yapılan başvurular ilanı veren AP  Genel  Müdürlükleri  tarafından  değerlendirilmektedir. "Schuman  stajları"  bağlamında  yoğun rekabetin mevcut olduğu bilindiğinden,  Türkiye'den başvuracak adayların, daha avantajlı olabilecekleri AP  Dış  İlişkiler  Genel Müdürlüğü  (DG  EXPO)  ve  AP  bünyesindeki  Araştırma Merkezi  (EPRS)  gibi birimlerin staj ilanlarına öncelik vermelerinin faydalı olabileceği değerlendirilmektedir.

Söz konusu  stajlara  yönelik  duyurular https://ep-stages.gestmax.eu/website/homepage   bağlantısı üzerinden  yapılmaktadır.

11 Temmuz 2023